I know what you are. You're impossibly fast. And strong. Your skin is pale white, and ice cold...
Постинги в блога от Февруари, 2011 г.
22.02.2011 17:17 -
Примерно меню за приеми 2 Част
Прием „ а ла рус”(банкет с частично обслужване) При този банкет обслужването се осъществява от сервитьори и гости, които през по-голямата част от времетраенето на банкета се самообслужват с предварително заредените на масат...
22.02.2011 14:46 -
Басните на Лафонтен(или поне няколко)
Вълкът и агнето
автор Лафонтен
Едно невинно бяло агънце пиеше вода от бистър и хладен ручей. Един черен като катран вълк, дошъл по тия места да дири храна и приключения, се появи изведнъж на брега.
автор Лафонтен
Едно невинно бяло агънце пиеше вода от бистър и хладен ручей. Един черен като катран вълк, дошъл по тия места да дири храна и приключения, се появи изведнъж на брега.
16.02.2011 13:42 -
Отговор от анонимен събеседник относно Свети Валентин
Анонимен каза: "Моя мил ,красив приятел (с който сме 7 година ) предпочете на Свети Валентин да си напие с колеги вместо да е с мен.Как да го приемам ?А аз му направих ръчна картичка (валентинка ) ,зготвих и т.н .А най - лошото е че се ...
16.02.2011 13:21 -
Транжиране и фламбиране – определение, изисквания при прилагане на тази форма на обслужване в заведенията за хранене и развлечения
Транжирането в ТЗ е популярна форма на сервиране с прилагане на технологични операции пред госта. Изисква детайлни познания на целия месен труп или на части от него и високопрофесионални умения. Както повечето форми на сервиране пред г...
16.02.2011 13:21 -
Организация на обслужване в транспортни средства ив хотелските стаи
Организация на обслужване в ЗХР на кораб.Различните по големина кораби предлагат различни по брой и предназначение ЗХР. На пасажерски кораб могат да бъдат обособени почти всички видове ЗХР:
ресторант; аперитив бар; кафе сладкарница; ди...
ресторант; аперитив бар; кафе сладкарница; ди...
16.02.2011 13:21 -
Особености при обслужване на вечеря
Организацията при обслужване на вечеря е както при обслужване на обяд. Известни различия има в асортимента, продължителността на комуникация и други. За вечеря се сервират предястия, ястия и десерти, които се предлагат постоянно в завед...
16.02.2011 13:21 -
Особености при обслужване на обяд
Обядът се състои най-често от супа, основно ястие, десерт, хляб и подходяща напитка. В него може да се включат предястия и междинни ястия. В някои случаи основните ястия са повече от едно. Поднасянето започва от леките към тежките ястия...
16.02.2011 13:20 -
Сутрешна закуска – видове, форми на организация на обслужване при сутрешна закуска
Предлагат се различни по количество и асортименти. За улеснение на гостите най-необходимите и предпочитани асортименти са комплета. Те се състоят от топла напитка, масло, конфитюр или мед и хляб. Носят наименованието на топлата напитка ...
16.02.2011 13:20 -
Напитки в ресторантьорството и изисквания за поднасянето им
Процесът на сервиране на напитките включва:
получаване на напитките – от бюфет за напитки, от кафе бюфет, от бар бюфет;
контрол от сервитьора на получените напитки – на вида и количеството, температурата, вида на...
получаване на напитките – от бюфет за напитки, от кафе бюфет, от бар бюфет;
контрол от сервитьора на получените напитки – на вида и количеството, температурата, вида на...
16.02.2011 13:19 -
Основни групи ястия в ресторантьорството и изисквания за тяхното поднасяне
Студеното предястие трябва да бъде в малки количества с пикантен вкус, приятен аромат и привлекателен вид, а температурата на поднасяне да е 10-15’С.Те имат определено физиологично въздействие върху организма и затова намират прил...
16.02.2011 13:19 -
Характеристика на заведенията за хранене и развлечения според вида и изискванията за категоризацията
Според сега действащата наредба, заведенията за хранене и развлечение се класифицират в пет основни групи:
1. ресторанти – тук се включват класически ресторант; специализиран ресторант; ресторант с национална кухня; атракцион...
1. ресторанти – тук се включват класически ресторант; специализиран ресторант; ресторант с национална кухня; атракцион...
16.02.2011 13:02 -
Примерно меню за приеми
Банкет
Банкетът от френски означава угощение, гощавка, тържествен обяд или вечеря, придружена с реч. Банкетът е организирано тържество, отпразнуване на определено събитие от личен или обществен характер, чрез угощение в ЗХР при предва...
16.02.2011 12:09 -
Няколко намерени стихотворения
Разговор с моя син на 18-тия му рожден ден
Седни по-близо и не крий от мен
цигарата си с пръстите несръчни
Седни по-близо и не крий от мен
цигарата си с пръстите несръчни
16.02.2011 12:02 -
35 Reasons I Love You
Получих това на свети Валентин:
Y Moга да бъда себе си, когато съм с теб.
Y Твоята идея за романтика е приглушена светлина, нежна музика и просто ние двамата.
Y Moга да бъда себе си, когато съм с теб.
Y Твоята идея за романтика е приглушена светлина, нежна музика и просто ние двамата.
11.02.2011 12:18 -
Провал
Изпаднала съм в емоционална дупка. Нищо не ми се прави! Сесията приключи, няма учене. К. си замина за няколко дни в Е... Аз съм най-смотаната приятелка на света! И за 14.02 ще подаря на гаджето си възможно най-смотания и банален подарък...